15/02/2007

Vaaliohjelmista (tylsyysvaroitus!)

Telkkarin vaaliohjelmista tulee aina vain vihaiseksi.
Jos kaikki puolueet ovat todellakin näin yksimielisiä esimerkiksi pätkätyöläisten, opiskelijoiden, matalapalkkaisten
ja eläkeläisten taloudellisen aseman kohentamisesta, niin minkä pirun takia niille asioille ei sitten ole tehty mitään jo tällä vaalikaudella, kun kuitenkin nämä samat puolueet ovat olleet hallituksessa?

Ja miten voi olla mahdollista, että esimerkiksi pääministeriehdokkaat tiedetään jo nyt, vaikka yhtään ääntä ei ole vielä annettu? Ehdokkaat ilmeisesti luottavat äänestäjien puusilmäisyyteen ja siihen, että kuitenkin ne samat ihmiset valitaan eduskuntaan vuosi toisensa jälkeen. Ja niinhän se tietysti meneekin, mutta eikö se hallituksen kokoonpano pitäisi päättää vasta sitten kun äänet on laskettu?

Eräs "pääministeriehdokas" kehaisi käyneensä edellisellä viikolla tutustumassa vanhainkotiin ja
ehdokas Soini oli laittanut kaulaansa lähihoitajien ammattiliiton kravatin. Niin liikuttavan viatonta ja pyyteetöntä. Eikö niitä edes hävetä... kuka tahansa näkee tuollaisen äänten kalastelun läpi. Itse menettäisin yöuneni, jos pitäisi olla ihan ammatikseen noin läpinäkyvä ja kiero. Onneksi en ole kansanedustaja enkä sellaiseksi pyrkimässä.

Sen sijaan olen äänestäjä. Ja jossain määrin hukassa, mutta en sentään vietävissä.

Lopuksi asiaan liittyen, olkaa hyvät:


"Sen joukon johtajaksi nimittäisin,

ken pitkäkaulaisin on, pienipäisin
ja takapuoleltansa täyteläisin.
Kas, kun jää painopiste matalalle,
voi nousta kukonnuppi korkealle
ja loistaa tunkiolta maailmalle!"

(Lauri Viita)5 comments:

Mari said...

Sitä samaa minäkin eilen telkkarin ääressä ajattelin. En olisi kyllä koko ohjelmaa viitsinyt seurata, mutta lankakerä oli niin pahasti solmussa, etten päässyt sohvalta ylös ennen kuin solmu oli selvitetty... ;) Oli sitten pakko kuunnella sitä ......jauhantaa, jota kuulee aina joka neljäs vuosi. ;)

Pilvi said...

Mä onneton katsoin sen koko ohjelman alusta loppuun... vähemmästäkin sitä hermostuu.

Marja said...

Heippa!Täältä se löytyi:neuleita ja sympatiaa:)
Reilu viikko sitten tein blogin,jonka nimeksi laitoin hetken mielijohteesta "lankaa ja sympatiaa",kun äkkiä piti jotain keksiä.(ja jotenki se rimmas niin hyvin)Myöhemmin huomasin,että samantapainen blogi onkin olemassa.Toivottavasti et pahastu samantapaisesta nimestä:)

Joo,en kans voi sietää noita vaalihömpötyksiä.Kansalle luvataan taas maat ja mannut...Aika hyvät palkat niillä...

Pilvi said...

No problem, kyllä tähän maailmaan sympatia-blogeja mahtuu, eikös vaan...:)

sini said...

joo..lisäks vielä mua ärsyttää oikeesti suunnattomasti sekin, että nää tyypit on pyrkimässä eduskuntaan ja _silti_ ne ei osaa sen vertaa käytöstapoja että kunnioittais toisen puheenvuoroa! eli ei saa keskeyttää ku toinen puhuu. prkl. (eilisestä ohmelista en tosin tiedä miten ne sielä käyttäyty, se jäi poikkeuksellisesti katsomatta.)