Tämän vuoden chilisato taisi jäädä niukanlaiseksi... mitähän herkkuja tästä valmistaisi?
Sen voisi tietenkin perinteisesti kuivata, säilöä, pakastaa, syödä sellaisenaan tai sitten siitä voisi keittää teelusikallisen paholaisenhilloa.
Onko Suomessa muuten sellaisia vihannestenkasvatuskilpailuja lainkaan? Voisin osallistua ainakin seuraaviin sarjoihin:
-hemmotelluin chili
-pienin chili
-pisimpään kypsynyt chili ja
-söpöin ihkuchili
Voi pikkuista, taidan tehdä ensi viikolla susta chili con carnea! (Jos raaskin...)
4 comments:
eihän tollaista ikiensimmäistä söpöläistä raaskis mihinkään ruokaan pistää :) onko kovin vahva lajike?
Keskivahva lajike, mutta toi on kypsynyt niin pitkään, että luulisin tulisuutta olevan ihan riittämiin. Mutta on se söpö!
heh. Mun chilipuu tuotti kaikki kaksi hedelmaa ennenkun kuoli tykkanaan pois. En tieda miten onnistuin senkin tappaan. Mulla on kylla vihree peukalo totaalisesti keskella kammenta.
Mulla on kahdessa eri pensaassa runsaasti vihreitä chilin alkuja, mutta täällä on niin jäätävää, ettei ne kypsy. Lisäksi mun parveke on tositosisupertuulinen...grr. Ei paljon puutarhurintaidot auta, syytän ilmastoa!!! :D
Post a Comment