27/01/2009

Kun johonkin hurahdetaan...

...tehdään se sitten perusteellisesti. Täällä on nyt "vähän" innostuttu idättämisestä. Kaikki alkoi siitä, kun löysin hurjien vegaanivuosieni aikaisen kerrosidätyshärpättimen keittiön kaapista ja muistin itujen olevan paitsi maukasta, myös varsin ravintopitoista syötävää.

Opin eilen, että punajuuren siemenestä (pitää olla luomua eikä saa olla peitattuja siemeniä!) tulee punaisia ituja! Vau, olen sanaton. Alimpana idätystoosassa on kikherneitä, joita pitää vielä idättämisen jälkeenkin keittää kymmenen minuuttia. Pienempiä ituja, kuten mungpapua tai sinimailasta (alfalfaa) syödään raakana.


Talvi-Knittystä aloittelin Ameliaa, joka on jälleen siitä ihana ohje, että se kudotaan yhdessä osassa.

Uusi sivupohja on Keisarin uudet vaatteet -blogista.

6 comments:

Anonymous said...

Komean näköinen tuo boksi, mulla on semmoinen yhden lokeron säälivehje. Siinä tulee noin yksi salaatillinen ituja kerrallaan. Mistähän tuommoisia monikerroksellisia mahtais saada?

Pilvi said...

Hmm. Itse asiassa guugletin eilen kyseistä laitetta ihan huvikseen, koska mietin, että vieläköhän näitä on myynnissä.

Toihan on Biosnacky nimeltään ja saksalaisista nettikaupoista näköjään löytyy. Tosin luulis niitä olevan jossain suomalaisissa luontaistuotekaupoissakin.
Omani oon ostanut joskus vuonna viis naantalilaisesta luontaistuotekaupasta..:)Mäkin tarvisin uusia papereita tohon lootaan, kun noita alfalfoja ei oikein voi ilman paperia idättää, kun ne tukkii noi vedenvalutusreiät tossa laitteessa. Tai varmaan joku suodatinkangas tai vastaava ajais saman asian.

Ekolon nettisivuilla oli muuten hienoja sellaisia purkkitelineitä idättämiseen, mutta musta ne hinnat oli melko suolaisia.

Mutta mistäköhän sais punajuuren siemeniä luomuna?

Anonymous said...

Siisti boksi! Vastausta jo mun seuraavaan kysymykseen jo edellä jo tulikin (eli saako noita jostain?). Näyttää ainakin huippuvehkeeltä...

-maria- said...

Kiitos muistutuksesta! Mullakin on yhtä lajia kerrallaan idättävä systeemi olemassa, kätevämpi kuitenkin sekin kuin lasipurkki ja pala tylliä. Tuo kuvassa oleva näyttää ammattilaisvehkeeltä :)

Päivi, Lankakomero said...

Munkin on pitänyt idättää sinimailasta. Ihan alassuin olevassa lasipurkissa tiskikaapissa olen joskus idätellyt (tai oikeestaan mies niitä hoiti silloin). Auringonkukan versot olis myös tosi hyviä. Mutta olen niin laiska tollasissa asioissa, että en ole saanut aikaiseksi. Unohdan huuhdella niitä ituja jne.

Pilvi said...

Kiitti kommenteista! Lasipurkki-tiskikaappiyhdistelmä toimii myös hyvin, siitäkin on kokemusta. Aavistuksen verran nopeemmin ne idunpoikaset kuivuu siinä tölkissä, ainakin musta tuntuu siltä. Pitää olla vähän skarpimpi kasvattelija.

Ja auringonkukanversot on ihania!

Niin ja kiitti Marialle tyllivinkistä..;) Siitähän vois leikata paloja tuohon lootaan, ni sit ne alfalfatkin onnistuis.