20/02/2009

Haluaisin elää pumpulissa

Olen siinä määrin herkkä sielu, että on ollut pakko opetella välttelemään kaikenlaisia väkivaltaohjelmia. Etenkin ihmisten raakuudesta ja julmuudesta kertovat kuvat jäävät pyörimään mieleen pitkäksi aikaa ja niiden katselemista jatketaan sitten öisin painajaisten muodossa. Olisi tavallaan helpompaa olla paatuneempi ja kyynisempi.

Yleensä ajankohtaisohjelmia ja uutisia voi katsoa ainakin Ylen kanavilta melko rauhassa, koska niissä yleensä varoitetaan järkyttävästä kuvamateriaalista, mutta maikkarin 45 minuuttia -ohjelma on nykyään kerta kerralta järkyttävämpi. Tietenkin esimerkiksi eläinrääkkäyksestä pitää kertoa ja ehkä ihmisiin ei enää tehoa vähempi revittely, mutta mä en oikeasti voi enää katsoa sitä ohjelmaa.

Luin tänään päivällä Hesarin Nyt-liitettä, jossa oli ihan yllättäen juttu Youtubessa levinneestä eläinrääkkäysvideosta. Videon sisältö kerrottiin yksityiskohtaisesti ja kuitenkin artikkelin pointti oli siinä, että tekijät oli saatu kiinni verkkoyhteisöjen avulla. Toisin sanoen sen jutun olisi voinut kertoa ilman sitä videon tapahtumien kuvaamista. Aloin itkeä ihan tolkuttomasti ja vieläkin on ihan kauhea olo. Pakko varmaan lopettaa lehtien lukeminen ja muuttaa metsämökkiin.

Luonnossakin tapahtuu julmuuksia, susi syö ketun ja metsästäjä ampuu hirven. Se on luonnollista eikä siinä ole mitään pahaa, mutta empatiakyvyn puute ja raakuus ihmisessä on vaan niin pelottavaa ja surullista.

5 comments:

Anonymous said...

Mietin lukiessani ihan samaa - alun olisi voinut jättää kertomatta. Keskityin kyyneleiden läpi siihen, että kissa pääsi kuitenkin nopeasti hoitoon ja toipunee tapahtuneesta, joskaan ei varmasti henkisesti. Pohdin, että tuosta voisi pistää ihan palautettakin NYT-viikkoliitteelle.

Pilvi said...

Palaute vois tosiaan olla paikallaan. Jotenkin vaan mietityttää se raja, että kun toisaalta ikävistä asioista ei voi vaieta ja toisaalta tuntuu vaan siltä, että voisko niistä kertoa jotenkin eri tavalla. Näin koko viime yön painajaisia ja heräsin ainakin pari kertaa ihan kauhusta jäykkänä. Syy-seuraussuhde on aika selkeä. Ei kiva.

Teija said...

Onneksi en ole lukenut, mulle jää kanssa järkyttävät tapaukset päähän pyöriin. Lapsiin ja eläimiin kohdistuva vääryys varsinkin järkyttää, puolustuskyvyttömiä kaikki. Tosiaan, kaikkea ei tarvitse kertoa. Aina joku hullu saa idean että joo, noinhan minäkin voisin tehdä. Onhan tästä esimerkkeinä esim. kouluampumiset ja Scream 2 elokuvassa elokuvissa tapahtunut puukotus, joka sitten tapahtui oikeassakin elämässä ainakin kahdesti, kun saivat junnut inspiraatiota. Samaan hengenvetoon voisin vielä sanoa että Suomessa on lainsäädäntö ihan perseestä rikollisuuden suhteen. Kovemmat rangaistukset ja ei mitään ehdonalasia pedofiileille ja raiskaajille yms.
Nyt rupes ihan tosissaan vituttaan taas kaikki paska mitä maa päällään kantaa ja mun pitäs olla menossa viihteelle hippatuulella...

makepeace75 said...

Uh, enpä siis mene lukemaan. Minä sensuroin muutenkin itseltäni kaikki eläinrääkkäysdokkarit sun muut, koska tulen _niin_ vihaiseksi, ettei seuraani kestä kukaan. Boikotoin edelleen myös Kiasmaa, koska siellä pidetään kissantappovideoita taiteena. Vaikka se ei olekaan näytillä, siitä maksettiin _rahaa_. ??? Grrr!

Pilvi said...

Eräs ystäväni yritti selittää mulle, miksi Teemu Mäki on väärin ymmärretty taiteilija, mutta en mä tajunnut ollenkaan sen pointtia. Pelottaa, että noista rääkkäysvideoista tulee muoti-ilmiö ja kohta niitä on Juutuubi pullollaan. Taiteen nimissä tietenkin...