01/07/2010

Se o loppu ny


On aika lopettaa 30-vuotinen järsiminen. Olen yrittänyt aikaisemminkin, kaikkia aineita on kokeiltu eikä mikään ole toiminut. Epäsiisteillä, pureskelluilla kynsillä on ollut iso vaikutus mun käyttäytymiseen, esimerkiksi mulla on tapana piilotella käsiä pöydän alla tai pitää käsiä sylissä niin, ettei kynnet näy. Mulla on ollut pariin otteeseen rakennekynnetkin, mutta ne pysyy jostain syystä tekijästä riippumatta mulla tosi huonosti ja on lisäksi aika kalliit. Mun nykyisellä alalla ei edes saa raksuja käyttää, joten se siitä.

En tiedä, mistä kynsikipinä tällä kertaa lähti, mutta joka tapauksessa ostin eilen Mavalan Stoppia ja se tuntuu toimivan. Aine ei jää tahmaiseksi kerrokseksi kynnen pinnalle vaan kuivuu nopeasti ja vaikka olen pessyt tuhat kertaa käsiä eilisen aikana ja lutrannut käsidesillä, kynnet maistuu edelleen karrrrrrmean pahalle. Uskon oikeasti, että nyt tämä onnistuu.

6 comments:

sea said...

Onnea yritykseen! Minäkin purin lapsena ja nuorenakin vielä kynsiä. Olisinko ollut 15v kun päätin, että nyt saa riittää. Rupesin lakkaamaan kynsiä kirkuvan punaisella lakalla, niiden kanssa ei vaan kehdannut esiintyä jos olivat järsityt. Lakkasin ja viilasin myös kynnet pari kertaan viikossa eli pidin hyvää huolta. Pari kuukautta varmaan meni kunnes lopetin pureskelun enkä sen jälkeen ole pahemmin purrut (joskus jos lohkeaa eikä ole saksia lähellä puren suoremmaksi ettei revi joka paikkaan). Kynsinauhoja revin vielä jonkun verran, mutta sekin on onneksi vähentynyt vuosien saatossa.

Villasukka said...

Mulla on toi sama ongelma. Aina piilossa kädet samasta syystä,kun hävettää. Kaikkea on täälläkin kokeiltu, ei ole tehonnut. Huomaamatta mä sitä teen. Yleensä TV ohjelmia katsoessa. Ei tarvita muuta kuin jännä ohjelma, niin johan on sormet suussa. Välillä ne kasvaa kuin itsestään, mutta hups vaan ja sama leikki alkaa uudelleen. Mistä ostit aineen? Tarvis taas vissiin kokeilla jotain uutta. huoh...

Pilvi said...

Kiitos tsempistä! Mavala stoppia saa ihan tavallisista kaupoista, cittarista ostin omani. Ruokaa oon joutunut nyt tekemään kertakäyttöhanskat kädessä, kun tuo maku tarttuu myös ruokiin... mutta jos tää auttaa, niin kärsin mielelläni pari kuukautta. Mulla on jo kynsilakkakin valmiina sitä päivää varten, kun kynnet on edes vähän kasvaneet. :)

Zelda said...

Kovasti tsemppiä yritykseen tai oikeamminkin: onnistumiseen!

Outsa said...

Jos tuo tökötti alkaa ällöttää, käy laitattamassa geelikynnet. Ne on niin kovat, ettei pureminen eikä kynsinauhojen repiminen onnistu. Kynnet pysyy siisteinä, toki normaalissa huollossa pitää käydä säännöllisesti.

Pilvi said...

Kiitos kaikille tsempistä! Mulla on ollut sekä geeli- että akryylikynnet joskus aikaisemmin, mutta mä en voi niitä töissä käyttää. Ovat nääs kielletyt kokonaan hoitoalalla.