24/04/2007

Lehtikatsaus

Uudessa Modassa oli toisaalta paljonkin kaikkea kivaa, muttei kuitenkaan mitään erikseen hehkutettavaa. Sama juttu aina näiden kevät/kesänumeroiden kanssa... kansineule on kuitenkin ihan kaunis.

10 000 paukahtaa kohta kävijälaskuriin. Olen ollut viime aikoina erilaisissa kilpailuissa ja blogiarvonnoissa niin voittoisa, että moraalinen velvollisuuteni on järjestää vuorostani arvonta ja nythän siihen on vielä hyvä syykin.

Joten kerro kommenttilootassa, mikä on suosikkikäsityölehtesi ja miksi, niin olet mukana arvonnassa. Voittona on jotain pientä kivaa, kaunista ja ehkä hyödyllistäkin. Niin ja jos ei lue kässälehtiä, niin muitakin lehtiä (vaikka Maaseudun tulevaisuutta tai Pellervoa) saa äänestää.

Ankarina ja lahjomattomina ylituomareina kilpailun kulkua vahtaavat entiseen tapaan mamin pikku höpönassut eli Emppu ja Ansa. Niin ja kilpailu vihelletään poikki, kun ollaan päästy kymppitonnin paremmalle puolelle. Yritän muistaa kertoa siitä sitten erikseen. Muistuttakaa, jos/kun unohdan...

62 comments:

Taija K said...

Jahas. Varmaan IK on sikäli suosikki, että eniten ihailen siinä olevia neuleita. Toisaalta siinä on kovasti isotöisiä ja monimutkaisia töitä, joita ei sitten tule niin helposti aloitettua. Novitasta olen varmaan eniten malleja toteuttanut, mutta siinä toisaalta moni asia ärsyttää. SK:n tilaus taitaa mennä peruutukseen, aivan kummallinen ;o)

Anonymous said...

Mulle tulee Novita, koska siinä on neulelangat tuttuja.
Kun itse mainitsit, niin Kodin Pellervossa on aina ihania käsityöohjeita ja malleja.

Anonymous said...

Oikeastaan ei ole mitään varsinaista suosikkia: Viimeisin "käyttökelpoinen" on ollut edellinen Moda.

Anonymous said...

Monia lehtiä luen, VK, IK, Novita, SK mutta modasta olen eniten toteuttanut neuleita, joten sanon että Moda on parhain. Novitan langat ei enää innosta, ja toisaalta lehdetkin ovat alkaneet toistaa itseään. Ulkolaisissa lehdissä on hienoja malleja, mutta jotkut ovat aika kummallisia :O

Tui said...

IK varmaan on miunkin suosikki tällä hetkellä, siinä on kauniita malleja joista suurin osa per lehti tuntuu olevan semmoisia jotka toteuttaisin joskus jos saan lottovoiton ja lisäkäsiä jotta ehdin tehdä kaiken suunnittelemani :D

Anonymous said...

Mun suosikkini taitaa myös olla moda, suuresta käsityöstä ei yleensä löydy oikein mitään, ja ulkomaalaisia tulee aika harvoin ostettua..

uhoava gnu said...

IK vaikuttaisi minunkin suosikiltani, vaikka yhtään lehteä en omista! Mallit siinä ovat niin upeita, hyvin suunniteltuja.

Kotimaisita tuo Moda napsahtaa eniten. Mukavaa kun siinä on muitakin lankoja kuin Novitan.

Laura said...

Mun suosikki on Moda (toisaalta otanta on aika mitätön), koska sen kaavamallistot on yleensä tosi hyvin kaavoitettu ja kokoihin voi luottaa. Kaikkea muuta sitten siitä voiskin kyllä purnata :D.

muoriska said...

Hmm käsityölehdistä ehkä vetäisisin Ottobren peliin mukaan.
Muista jos kysyt niin Aku Ankka tulee aina luettua :)

virna said...

Eniten malleja olen ottanut Suuresta Käsityölehdestä, jonka tilaamisen olen kyllä jo lopettanut. Kymmenen vuosikertaa on ihan riittävä käsikirjasto ja nykyisin suurimman osan töistä suunnittelen itse.

Anonymous said...

Moda tulee kotiin, ja aika paljon tykkään. Harmittaa ihan kun täältä ei löydy noita ihania ulkomaisia lehtiä, eikä tällä budjetilla aleta niitä tilaamaankaan. Kammostuttaa myös muiden bloggaajien nurinat siitä kun lehdet ei tule ajallaan tai milloinkaan...

Roora said...

Mun suosikit ulkomaisista neulelehdistä on varmaan IK ja Sandra. IK:ssa on todella kauniita malleja ja sandra on sopivan edullinen ja kumminkin aika monipuolinen. Kotimaisista taitaa parhaiten iskeä Moda.

Anonymous said...

IK, ehdottomasti. Ihania kunnon artikkeleita, joissa riittää tavaamista. Kauniita ohjeita. Ja jopa mainokset aiheuttavat kuolaamista :)
VK olisi melkein yhtä hyvä, mutta kun se ei tällä hetkellä suostu tulemaan mulle asti...

Anonymous said...

Jaa-a. Ulkomaisiin en ole kovin paljon tutustunut. Kotimaisista ehkä Moda ois tän hetkinen suosikki... -Sarapee

Anonymous said...

Moda taitaa olla mieluisin. Siitä löytyy monipuolisesti kaikenlaista totetutettavaa.

Sari (saristitching) said...

Suosikkini on Cross Stitcher. Ihana ristipistolehti. Kotimaisista Moda on aika monipuolinen ja on malleja muillekin kuin Novitan langoille (vaikkakin niitäkin ihan mielelläni käytän).

Anonymous said...

Ottobresta tykkään, vaikka ompeluun aika vähän aikaa onkin. Ainahan voi haaveilla.

Phildarin kataloogit on myös kovasti ilahduttaneet viimeaikoina, ainakin noin idea mielessä (lasketaanko nuo käsityölehdiksi...?)

Ylipäänsä pidän käsityölehdistä, vaikka harvoin niistä mitään ainakaan suoraan toteutankaan.

amelie said...

Kyllä se on Phildar, vaikka onki trés francaise ja minun kouluranska on unohduksissa. Malleissa on vyötärö, yleensä kiva pääntie ja istuvat hihat. Ja lehti on kaikenlisäksi suorastaan halpa ja toimitus ranskasta nopea (jos tilaa maanantaina, lehdet on perillä viimeistään perjantaina).

Anonymous said...

Taidan lukea enemmän askartelulehtiä kun neulelehtiä, moda ja novita ovat kuitenkin sellaisia lehtiä mitkä kirjastossa aina luen, Suuri Käsityö lehti on ollut hyvä mutta nyt siinä on enää niin vähän ompelujuttuja ja enemmän neulonta juttuja jotan sen tilaaminen on loppunut.

Päivi, Lankakomero said...

Saksalainen Sabrina ilman muuta. Kivoja malleja ja sopiva mitoitus.

Anonymous said...

Minun suosikkini on Novita. Tykkään Novitan langoista ja myös niille suunnitelluista ohjeista; Arja Viitala taitaa olla suosikkisuunnittelijani. :)

Anonymous said...

IK, tosin ulkomaisiin lehtiin olen vasta alkanut tutustua. Kotimaisista ehdottomasti Moda, koska siinä on sekä neuleita että ompeluohjeita (ihan kuin ehtisin ompelemaan) ja ompeluohjeissa on hyvin kokojakin, eikä XL-mallit ole kauheita telttoja, joissa näyttää vielä isommalta.

zeska said...

Meinasin sanoa että suosikkini on IK, mutta äänestänkin Knitter'siä, koska siinä tuntuu olevan enemmän neuleita, jotka ihan oikeasti aion neuloa enkä vain ihailla.

Anonymous said...

Vogue Knittingissä on ihania, mutta eniten ehkä olen neulonut Modasta.

Anonymous said...

Vastaan että Moda, vaikka harvoin siitä mitään pipoa suurempaa teen. Muotimuksu oli hyvä, Ottobreen en ole tutustunut.

AnneM said...

minä sanon Sandra, muutama malli on tullut niistä tehtyä. Voisi olla IK, jos vaan olisin saanut niitä käsiini enemmän ;)

Anonymous said...

Oi, vaikea kysymys. Keikun varmaan IK:n ja Phildarin välillä. Phildar on edullinen ja erityisesti lapsille niissä on paljon kivoja neuleita. IK:ssa taas on kiinnostavia artikkeleita ja tietty myös hyviä malleja. Ja jos sit nettijulkaisuja ajatellaan, niin Knitty.

Lappis said...

Just oli puhetta että mitä lehtiä pitäis tilata, IK ja Ottobre naisille on oikeastaan ne "välttämättömät".

hanna_h said...

Hmm.. kyllä Vogue Knittingeistäni pidän ehkä eniten. Siinä on välillä jotain ihan järjetöntä mutta välillä taas todella ihania juttuja. Pidän sitä erinomaisena idea- ja inspiraatiolähteenä.
Jos taas ei käsityölehdistä puhuta, niin ilman hesariahan minulla ei taitaisi olla elämää.. :)

Anonymous said...

Modan edeltäjä, silloin nimeltään Novita, oli tosi laadukas lehti. Nyt minusta näyttää, että Moda alkaa taas parantua. Kyllähän lehtien taso aaltoilee, joku numero on välillä ihan tylsä... Luen myös Taito-lehteä, vaikka siinä ei paljon malleja olekaan, muuta käsityösisältöä kyllä paljon.

verano said...

Mä annan ääneni Sandralle, vaikken sieltä toistaiseksi mitään ole toteuttanutkaan. Mut haaveilla ja suunnitellahan saa ;)

Anonymous said...

Meille tulee ruhtinaalliset kaksi lehteä: SK ja Moda. Nämä kaksi ovat jokseenkin samanlaisia ja kierrättävät ideoita keskenäänkin, mutta jotenkin SK onnistuu aina kansikuvallaan herättämään toivon kipinän, että josko tässä lehdessä olisi Jotain Mielenkiintoista! Sanon siis Suuri Käsityölehti.

heidi said...

Minä en oikein uskalla mainita mitään neulelehteä, kun tuntuu, että kaikissa on hyviä ja huonoja numeroita. Mutta tykkään yleensä lukea Helsingin sanomia ja Aamulehteä. :)

Kaisa said...

Tykkään Modasta, koska ohjeita löytyy sekä Novitan että muille langoille. Joskin välillä ohjeet on tehnty mahdollisimman monimutkaisiksi... :)

Anonymous said...

Minun lempilehteni on Novita - langat on helppoja saada ja yleensä joka lehdestä löytyy jotain, minkä haluaisin tehdä (kaikkea ei tosin tule tehtyä). Kun oppisi neulomaan englanniksi, tai siis ede yrittäisi, olisi valikoima tietysti huikea, mutta enpä vielä ole oikein uskaltanut tosissaan yrittä...

Sini said...

Suosikkeina IK ja Moda. En tosin omista kuin yhden IK:n, mutta se pomppasi heti suosiksi :)

Anonymous said...

Moda on paras kotimainen käsityölehti.

Anonymous said...

Novita ja IK tämän hetken suosikkeja. Samaa mieltä muiden kanssa, SK:n taso laskenut.

Pami said...

Moda ja Maaseudun Tulevaisuus! :-) Olen myös ihastunut Allt om handarbete -lehteen (meniköhän se nimi noin...)

Anonymous said...

Ei oikein varsinaista suosikkia, Suosikki aikakin kun on ajanut ohi ;)) Mutta selaan kyllä SK, Modan ja Novitan. Ulkomaan lehtiä saan harvoin käsiini.

Anonymous said...

IK ulkomaisista ja Moda kotimaisista lehdistä ovat suosikkejani.

Anonymous said...

Itselleni tulee Novita, mutta se toimii vain inspiraation lähteenä. Harvoin teen mitään ohjeen mukaan... Lähes kaikki lehdet toimivat minulle inspiraationlähteinä. jos siinä ei ole ohjetta, niin sovelletaan hiukan enemmän.

Katja said...

Suosikkilehti on tietysti Ulla :). Paperiversioina ilmestyvistä Moda.

Anonymous said...

Hmm hmm... Ennen tykkäsin eniten Modasta, kun siinä on myös ompeluohjeita, mutta viime aikoina siinä on käytetty ihan liikaa sikakalliita erikoislankoja (twinsetti Austermann Stepistä oli ehkä huippu - kuka käyttää 110 euroa kahteen vaatteeseen??). Ottobre Womania ja Burda Easy Fashioniaki oon hieman harrastanu, mutta yllätyssuosikiks kiilaa kuitenki Suuri Käsityölehti. Ja se on todellinen yllätys, monta vuotta se oli mun ykkösinhokki, mutta viime lehdissä on ollu melkeen kymmenen ehdotonta mallia per numero. Kaavojen istuvuus on tietysti edelleen omaa luokkaansa, mutta silti. SK it is.

- Lotta

Anonymous said...

Kisun villapaita täällä http://www.vangora.net/mikke/pukeutuminen.htm No eikö se tajuu vaikka sä sanot, määpä pyydän Reettan pirauttaan sille, jos sitten... :) Noihin lehtiin vielä, niin Marie Claire Idees on kans aivan mahtava,kaikkea huonekalujen tuunaamisesta neulomiseen, love it.

Anonymous said...

Modaa ja Suurta käsityölehteä tulee luettua, mutta katson aina ensin kaupassa että onko niissä kivoja ohjeita ja jos ei ole niin sitten en yleensä osta niitä. Novitaa katselen samalla periaatteella. Espanjan kielinen Patrones-lehti tulee joskus hankittua. Siinä kyllä on vaan vaatteiden ompeluohjeita. Ulkomaiset neulelehdet olisivat kyllä kivoja, mutta olen ainakin tällä hetkellä liian laista opettelemaan lukemaan eng.kielistä ohjetta :)

Anonymous said...

Mulle tulee Moda ja Novita. Ne on suomenkielisiä ja langoiksi käy edulliset Novitan langatkin :)

Anonymous said...

Verena on aikas kiva vaikka siitä joutuu neulomaan pelkkien kuvien perusteella kun en ymmärrä kieltä sanaakaan...

Mari said...

Japanilainen Cotton and Paint on loistava - vaikken ymmärrä japania, niin ohjeissa on kuvitusta yllin kyllin. Ja rakastan sen lehden kuvitusta muutenkin. Ideat eivät useimmiten ohjetta edes kaipaisi, yksinkertaista ja kaunista. Hankala saada, ja kallis tosin.

Nettilehdistä Knitty on tylsistynyt vuoden sisällä, mutta Ulla sen kuin paranee.

anne-mari said...

Talla hetkella suosikkini taitaa olla Interweave Knits. Kauniita neuleita mutta silti myos semmoisia mita tallainen rajallisen neuletaidon omaava pystyy toteuttamaan. Aiti lahettaa Modaa ja Kauneimmat Kasityot lehtea joista pidan kylla kans. Varsinkin KK:ssa on kauniita juttuja ja paljon virkkausohjeita mista tykkaan.

Tuulia said...

Numeron 9715 ääni menee National Geographicille :) SK:n tilauksen lopetin jo vuosia sitten, Novita tuli vuoden enkä neulonut siitä mitään, ja yleensä suomalaiset lehdet on kalliita tilata tänne meille asti. Näistä paikallisista tykkään IK:n ja VK:n joistain numeroista, mutta yleensä ottaen en osaa sanoa kumpi olisi parempi. Siksi ääni menee kestosuosikille NG:lle, joka kestää ajan hampaan ja on aina laadukas ja mielenkiintoinen :)

Anonymous said...

Onnea kävijöistä. Paras käsityölehti on mielestäni Burda.

Maarit said...

Käsityölehdistä en osaa nimetä suosikkiani, koska ulkomaisiin en ole perehtynyt ja kotimaisissa on aika harvoin mitään minua kiinnostavaa, vaikka aina ne selailenkin. Muista aikakauslehdistä suosikkini voisi olla vaikka Maalla-lehti.

Tarja said...

Kyllä se IK taitaa minullakin olla. Tykkään siitä, että siinä on lukemistakin ja malleissa on useimmiten "sitä jotakin".

Jonna said...

Phildar, sen perusteella mitä olen Phildarin malleja netissä selaillut :)Siinä vaan on paljon sellaisia neulemalleja, joita voisin kuvitella ainakin pitäväni päälläni (ja tekeväni jos osaan).

Anonymous said...

Mä sanoisin Interweave Knits. En osaa perustella, vastaus tuli ihan fiilispohjalta.

Mari said...

Suosikkini on Simply knitting, siinä on sopivan helposti ymmärrettäviä ohjeita meikäläiselle :) Myös Novitasta on tullut jonkin verran toteutettua juttuja.

Anonymous said...

Minulle tulee vain suomalaisia lehtiä, niistä tykkään aika tasapuolisesti, kaikissa on yleensä jotain kivaa vuorotellen. Kerran ostin yhden (en muista nimeä) saksalaisen lehden ja siinä oli kyllä kauniita malleja. Ehkä kuitenkin Suuressa Kästiyölehdessä on ollut viimeisin kiinnostava malli, se jota parhaillaan teen.

Anonymous said...

Ottobre womanista tykkään, Modaa ostelen satunnaisesti. IK:ssa on ihania neuleita.

Anonymous said...

Sokea ei meinannut mitenkään löytää sivuilta laskuria... Onkohan aika mennä unille? Suosikkilehteni on, hmm, Glorian Ruoka ja Viini. IK tosin sisältää keskimäärin enemmän neulottavaa, mutta neulomisen keralla on mukava nauttia hyvästä ruuasta (ja viinistä, mutta ei ihan siihen pisteeseen saakka missä silmukat alkavat vilistä silmissä...)

Anonymous said...

Aika paha.. Olen tutustunut vain kotimaisiin lehtiin, tällähetkellä minulle tulee kaikki kolme täälläkin mainittua..
Mikä olisi paras, hmmm. Ehkä kallistun Novitan puoleen, siinä ei ole niitä ompelujutttuja, jotka eivät ole minua varten.
Jokaisessa lehdessä on jotain, joka innostaa ainakin joskus. Yleensä ei ole sellaista "pakko-saada-just-heti"-mallia.
Ja varmaan myös jokaisessa lehdessä on joku yäk-ohjekin..

Ullahan on ihan huippu, vaikka aika vähän olen niiden ohjeiden mukaan ehtinyt tehdä. Jotain kuitenkin..

TmT said...

Moda tulle kotiin. Välillä on paljon hyviä juttuja ja toisinaan vähempi. Mutta menettelee.
Ullasta tykkään kyllä kanssa, ihania malleja.