01/07/2007

Keskiaikaiset markkinat

Eletään armon vuotta 1412. Turussa markkinaväen joukossa kiertää sitkeä huhu, jonka mukaan markkinoille saapuisi seurue kaukaa idästä, Albergan mailta. Keitä ovat nuo kaukaiset vieraat ja minkälaisin aikein he ovat liikkeellä? Rahvasta kohahduttaa myös tieto siitä, että Albergan neidoilla on mukanaan ainoastaan yksi herra saattajana.

Ja kas kummaa, juorut käyvät toteen ja Suurtorin portista sisään saapuu tuo riehakas seurue. Markkinakansa kohahtaa, mutta se ei tiedä, että vielä hurjempaa on luvassa. Rahvaan keskeltä idän vieraita tervehtimään astuu Nummenmäen huikentelevainen ikäneito, joka kuuluu viettävän varsin eriskummallista elämää kaupungin laidalla. Joukkoon liittyy myös nainen, jolla on mukanaan kaksi kiharaista lammasta sekä nuori fröökynä. Onko hän tuonut lampaat Turun markkinoille myytäväksi?

Seurueen naisväki suuntaa portilta kulkunsa ripein askelin Brinkkalan talon sisäpihalle, jossa he tutkivat kiinnostuneina kaupan olevia villoja. Myyntipöytä vallan notkuu kaikenlaista villaa ja valmiiksi kehrättyjä lankavyyhtejäkin on tuotu myytäväksi.
Albergan naiset ovat silminnähden haltioissaan. Heidän saattajanaan toiminut herra vilkuilee jo kaihoisana oluttuvan suuntaan.

Nummenmäen ikäneito toteaa miettivänä: -Meidän pitäisi tehdä jotain mitä Turussa yleensä tehdään, koska te olette tulleet niin kaukaa.
Albergan seurueen herra: -Polttaa Turku, niinkö?
Nummenmäen ikäneito: -Mentäisiinkö sen sijaan jokilaivoille?


Vilkkaan markkinapäivän rauhoituttua iltaan alkavat vieraat valmistella kotiinlähtöä. Uskollinen Honda-niminen ratsu haetaan Kerttulinmäen hirttopaikalta, josta on kaupunkiin tullessa löytynyt hyvin parkkitilaa. Suunnitelmissa on käydä vielä Kuninkaantien varrella olevassa krouvissa syömässä jotain pientä sekä juottamassa hevonen.
Myös Nummenmäen ikäneito palaa kaupungin laidalla sijaitsevaan vetoiseen tupaansa, jossa hän kuuluu viettävän varsin merkillistä elämää.

9 comments:

TiinaV said...

:D Merkillinen seurue tosiaan!

Mari said...

Hmm, minäkin asustelin ikäneitona Nummenmäellä ja vietin niin merkillistä elämää kuin osasin. Mutta sitten lipevä kauppasaksa vokotteli minut koggiinsa, ja purjehdin tänne viinin ja laulun maahan... *oi niitä aikoja*
"lampaat" ovat kuvassa oikein - edukseen. Kai ne myytiin?

Pilvi said...

TiinaV: Onneksi Turku ei kuitenkaan mennyt täysin sekaisin!

Ja Mari: Ei niitä lampaita taidettu kuitenkaan myydä. Tosin Villasatu kertoi, että pentuja on tulossa eli kohta olisi jotain myytävääkin.
Ja kirjattakoon muistiin, että jos ikäneidon jotain tulee varoa, niin lipeviä saksalaisia...;)

Marjut said...

Hmm, onnistuitpa tallentamaan hyvin ahneet kahmaisut lankalaareilla. :) Ei tähän ole enää mitään lisättävää.

H said...

Sut on haastettu mun blogsussa. Enpäs laitakaan linkkiä sattuneesta syystä. :)

Villasatu said...

Jo vain, lampaat jäivät tuollaisenaan myymättä, lienivät liian pieniä lihoiksi tai villoiksi :-)

Terkkuja vain ahneilta lampailta :-D

Pilvi said...

Oli kyllä mukavat markkinat! Terveisiä Espoon suuntaan ja vielä ylimääräiset halit ihanille lam...puudeleille...:)

APa said...

http://www.kvg.de/index.php?id=1

Pilvi said...

Apa: Här dansar Herr Gurka
både vals och mazurka
grön är Herr Gurka
grön är hans bror
båda har strumpor
ingen har skor.