15/01/2009

Pätkittäistä palailua

Hassua, miten ihmisen mieli joskus toimii. Teija kyseli blogissaan, minkä neuleen kukakin haluaisi toteuttaa ja heti tuli mieleen Swallowtail shawl, johon mulla on ohjekin, mutta jota en vain ole koskaan saanut aikaiseksi aloittaa.

Olen jostain kehittänyt itselleni mielikuvan huivin suuritöisyydestä ja ajatellut, etten luultavasti jaksaisi tehdä noin monimutkaisen näköistä pitsihuivia. Joka tapauksessa puolen tunnin päästä siitä, kun olin käynyt Teijan blogin kommenttilootassa avautumassa näistä epäluuloistani, muistin että kaapissa on pari vyyhtiä petroolinsinistä ohutta Pirkkalankaa, joka olisi vallan passeli materiaali juuri Swallowtail shawlia varten. Ja ennenkuin oikein huomasinkaan, aloitussilmukat oli luotu ja nyt muutaman päivän kuluttua, huivin kutominen on jo edennyt pitkän matkaa. Uskomatonta eikä lainkaan vaikeaa. Lisäksi huivi etenee yllättävän nopeasti, kunhan alkaa muistaa mallikuviota vähän ulkoa.

Yleensähän kai positiiviset uskomukset omasta osaamisesta parantavat suoritusta ja laskevat aloituskynnystä, mutta näköjään poikkeuksiakin on. Taidan toimia taas kaikkia ihmisen käyttäytymisen peruslakeja vastaan.

4 comments:

anne-mari said...

Olipas inspiroiva postaus!

Minen ole koskaan pitsihuiveja edes harkinnu tekevani, kun en ole pitsityyppia ollenkaan. En usko etta tulisi kaytettya. Tai ehka kumminkin tulis ihan vaan siita riemusta ja ylpeydesta, etta on jotain noin kaunista osannut ihan itse tehda. Ainoa "pitsisempi" mita olen tahan asti sietany on ollut ketjusilmukka kaarilla tehdyt huivit. Niita olen aina rakastanut ja kylla niita on vaannettykin vuosien varrella.

Voi kauheeta. Nyt ma siis ihan oikeesti jo harkitten ton huivin tekemista. Eikohan mulla jotain knitpicksin lace weightia olis kaks vyyhtia tuolla kaapissa. Olettaen etta mulla on toi IK tai muuten toi ohje jossain. Ei taida kylla olla. Mistahan sen sais?

Irina said...

Samaisen huivin ohjetta olen yrittänyt metsästää "kissojen ja koirien kanssa"! Vaan eipä ole onnistanut! Haaveissa olisi ohje haaveen neulomiseen!
Oikein hyvää tammikuun jatkoa!

Pilvi said...

Mä taas rakastan kaikkia kolmionmallisia pitsihuiveja, mutta jostain syystä oon tehnyt aikaisemmin vain Fifin. Onkohan tää huivivimma tosiaan jotenkin tarttuvaa...?! :D

Pilvi said...

Laitoin Anne-Marille ohjeen meiliin, joten laita Irina mulle sähköpostiosoitteesi, niin pistän ohjeen sullekin tulemaan.