26/06/2009

Silittämisen taito

Minä silitän vaatteita suunnilleen kerran vuodessa, jos löydän silitysraudan. Jos en löydä, puen päälle ryppyiset vaatteet ja sanon, että tämän kuuluu olla tällainen. "It´s a fashion statement!"

Joskus silitysrauta löytyy ja alan silittää jonkun pöydän kulman päällä, koska en tiedä missä säilytän silityslautaa ja sujuuhan se niin hyvin näinkin. Jostain syystä vaatteeni eivät kuitenkaan siliä kuin ehkä minuutiksi ja rypistyvät uudelleen matkalla jonnekin tai takaisin sieltä. Olen toivottoman huono silittämään. Tämä taito ei ilmeisesti periydy tai sitten äitini on harjoitellut enemmän.

Olen tullut asiaa pohdittuani siihen tulokseen, että on kahdenlaisia naisia; niitä jotka silittävät ja niitä jotka rypistävät. Mutta mitä ne silittävät naiset sitten silittävät, kun niillä ne kuteet eivät kuitenkaan rypisty? Vai onko niillä kaikilla silittäjillä miehiä tai lapsia, jotka rypistävät. Jos minulla olisi mies, silittäisin kyllä mieluummin miestä kuin vaatteita.
Tämäkin kellohame on silitetty vaikkei uskoisi... oi voi.

Edit. Muistin kauppareissulla, että jos leikkii muotiblogia, pitää kertoa mistä vaatteet on peräisin.
Joten:

Keltainen kellohame, Henkkamaukka (alennuskorista femmalla!)
Musta toppi, Henkkamaukka
Mustat sandaalit, DinSko
Ötökkäkaulakoru, lahja päiväkotiharjoittelupaikastani
Varpaissa Mavalan kynsilakkaa, väri "Milano"

10 comments:

Villasukka said...

Sitten on vielä niitä, jotka silittävät verhot nautiskellen, mutta vaatteista vain näkyvät osat... Eli jos on liivi, vain hihat ;)

makepeace75 said...

Yäk, silittäminen on ikävää. Onneksi mies joutuu silittämään pakosti paitojaan, joten jonnekin juhliin mennessä silittää sitten yleensä samalla mun jakkuni tms.. ;D

anne-mari said...

Joo ei loydy suuria silittajia taaltakaan. Silitan kauluspaidat vain jos niita ei paidaks tunnista pesun jalkeen, yleensa yritan saada ne kuivuun niin etta ei tartte silittaa... yok. Kayta silitysrautaa lahinna valmistuneiden neuleiden hoyryttamiseen, oudosti siihen loytyy motivaatiota.

Hieno asu!

Raijis said...

Pitää kai ilmoittautua täällä, koska mä olen niitä silittäjiä! Olen aina tykännyt silittämisestä, vaikka äiti ei antanutkaan mun silittää omia puseroitaan kun mä silitin niihin ryppyjä kuulemma. Mut sitten joskus v 1983 mun vaatetusope sanoi, että silittään sä olet ainakin oppinut (taisi olla ainoo positiivinen kommentti siltä mulle)ja kyllä mä sitten olen silittänytkin. Silitin myös entisten pomojen tai niiden miesten paidat ja mun oman miehen repaleiset lempiteepaidatkin. Miestäkin silitän niin paljon kun voin, ennen kuin se kieltää ;D Ja kissoja jos semmoisia kiinni saan ;D

Mari said...

Silitin teininä, en enää vuosiin.

BTW, mä luulin että sä olet puutarhassa. miten sä päiväkotiin jouduit?

Pilvi said...

Puutarhurina on ihanaa, mutta niin kovin epävarmaa... kausiluonteisuus ja taantumat ja kaikki paska. Pakko opiskella toinen ammatti varoiksi ja valitsin sellaisen, josta suoriutuu nopeasti. Puolentoista vuoden päästä olen siis myös lähihoitaja. Voi tää olla ihan älytönkin päähänpisto, mutta katotaan nyt.

juuli said...

Ai tästä tulee muotiblogi? Jee. Sitten täällä toivottavasti pian kerrotaan, että "huivi- itse kudottu, pusero - itse kudottu, sukat - itse kudottu, hame - ei niin välii että mistä, mut hei, se huivihan oli itse kudottu" :-)

Pilvi said...

Ei tästä tuu muotiblogia, leikin vaan välillä kun musta on niin hauskaa lukea niitä muotiblogeja ja sit aina mietin, että miten itse sen toteuttaisin. Ja tuon kuvan vaatteiden ostopaikat laitoin ihan vitsinä, koska ne oli mahdollisimman mielikuvituksettomia...:)

Leikin myös ruokablogia ja lifestyleblogia ja kirjallisuusblogia joskus. Ja sitten pari kertaa oon leikkinyt neuleblogia! Se oli aika hauskaa...:)

Anonymous said...

Minäkin aina leikin blogia. Olen leikkinyt ruokablogia pari kertaa ja se on hauskaa. Minäkin haluun muotiblogin ja neuleblogin. Täytyy vääntää joku pannulappu. Vai onko se virkkausta? Mä en ole ihan selvillä niistä termeistä. Ne on niin hienoja ja ihmiset jotka osaa tulkita niitä oikein ja vielä keksiä ite. Kade.

Pilvi said...

Sari, väsää tiskirätti! Tai barbin tiskirätti, sellainen ihan pieni!