06/12/2010

Hyvää itsenäisyyspäivää


Muistan vielä ihan hyvin ajan, jolloin ei vielä ollut tietokoneita tai jossain oli niitä huoneen kokoisia, mutta tavallisissa kodeissa elettiin ilman moisia laitteita. Eikä siitä ole edes hirmuisen pitkä aika. Yläasteella opiskeltiin valinnaisena ainetta nimeltä atk, jossa tuijotettiin mustaa ruutua ja naputeltiin koneelle kaikenlaisia käskyjä, jotka piti osata täsmälleen oikein tai kone meni jumiin. En siihen aikaan nähnyt koko hommassa oikein mitään järkeä, olin vakaasti sitä mieltä etten tule koskaan elämässäni tarvitsemaan tietokoneita mihinkään ja otinkin valinnaiseksi aineeksi konekirjoituksen, josta ajattelin hyötyväni tulevaisuudessa enemmän. Lukioajoilta muistan jonkin alkeellisen version windowsista, joka oli myös jatkuvasti jumissa jos painoi jotain väärää nappia. Silloin oli vielä ihan tavallista kirjoittaa kaikki kirjalliset työt kirjoituskoneella. Ei ole vaikea arvata, että töiden palautuspäivää edeltävänä iltana oli aina lopussa joko korjausnauha tai mustekasetti. Ja ratkaisevalla hetkellä juuri ennen the endiä tuli virhelyönti tai teksti lipsahti alareunan marginaalin puolelle ja koko homma piti naputella uusiksi.

Ja miksi tämä kaikki tuli juuri nyt mieleen? No siksi että viime viikolla hajosi printteri ja jouduin kopsaamaan eräänkin neuleohjeen kirjoittamalla ruutupaperille. Tuli ikävä avuliasta tekniikkaa.

Kohta alkaa Linnan juhlat, joiden seuraamiseen olen varustautunut glögillä ja joulutortuilla. Olen ollut viikon sitkeässä virusflunssassa ja tänään on ensimmäinen kuumeeton päivä, tosin kaikki maailman räkä tuntuu olevan liikkeellä tällä hetkellä. Ehkä se tarkoittaa sitä, että flunssa alkaa vedellä viimeisiään.

Ruuaksi tein pitkästä aikaa pinaattikeittoa, parasta pikaruokaa jos pinaattia vaan löytyy pakastimesta.

Pinaattikeitto

2 rkl voita
2-3 rkl vehnäjauhoja
1/2 l täysmaitoa
puoli pussia pakastepinaattia
1/2 tl sokeria
1/2 tl suolaa
valkopippuria

Voi sulatetaan kattilassa, lisätään jauhot ja sekoitetaan tasaiseksi suurukseksi. Sekaan lisätään pieni määrä maitoa ja sekoitellaan tasaiseksi. Loppu maito lisätään ja taas sekoitetaan (puuhaarukka tai vispilä on tässä hyvä väline). Lisätään pinaatti ja mausteet ja kiehautetaan pari minuuttia. Tarjoillaan kananmunan kanssa.

2 comments:

diutu said...

Minulla kun ei ole printteriä, kopioin tavallisesti ohjeet käsin. Yksi kalleimmista aarteistani onkin pieniruutuinen kierrevihko - niin pienet ruudut että pitsihuivien kaaviotkin mahtuvat yhdelle arkille!

Kopioimisessa on kovasti vaivaa mutta myös hyvät puolet: ohje tulee ainakin käytyä perusteellisesti läpi, turhat koot voi jättää kopioimatta jolloin ne eivät sekoita neuloessa ja omat muokkaukset saa lisäiltyä suoraan ohjeeseen. Eikä ainakaan tule tuhlattua paperia kuin varmasti tarpeellisiin ohjeisiin. Sitä paitsi käsin kirjoitetut ohjeet ovat sympaattisen näköisiä, kuten tuosta kuvastasikin näkee...

Toivottavasti tauti on tosiaan jo väistymässä!

Pilvi said...

Nykyään tulee kirjoitettua niin harvoin mitään käsin, että ainakin mun käsiala on muuttunut vähemmän sympaattiseksi. Lisää harjoitusta siis! En ole vieläkään hankkinut uutta printteriä, ajattelin kokeilla kuinka kauan selviän ilman. Onhan mulla kuitenkin työpaikalla mahdollisuus tulostaa, siis jos tämä sairastaminen joskus loppuu ja pääsen töihin saakka!