05/04/2007

Hiljainen viikko

Olin tänä pääsiäisenä kaukaa viisas ja vältin ruuhkan hoitamalla viikonlopun ruokaostokseni jo eilen. Poikkesin kuitenkin tänään työmatkan varrella olevassa suuressa marketissa viemässä tyhjiä pulloja ja siellähän oli ihan täysi kaaos päällä.

Kiireessään säntäileviä ihmisiä kärryineen, kirkuvia pikkulapsia ja kaiken hälinän ja metelin keskellä kaupan eteisessä pieni, harmaahiuksinen, vanha nainen keräämässä rahaa pelastusarmeijalle.

Ehdin pullonpalautusjonossa seisoessani seurata tilannetta jonkun aikaa ja näky oli surullinen. Nainen seisoi kärsivällisen ja rauhallisen näköisenä keräyslippaineen, mutta kukaan ei ehtinyt pysähtyä pudottamaan muutamaa kolikkoa lippaaseen.
Metelin keskellä, ihan lähelle mentyäni, kuulin vaimeat sanat: "hyvää hiljaista viikkoa ja pääsiäistä, jumalan siunausta..."

Pahoin pelkään olevani pakana, mutta silti naisen sanat koskettivat. Hiljainen viikko kuulostaa rauhoittavalta ja kauniilta.

Rauhallista pääsiäistä kaikille!

5 comments:

heidi said...

On ikävää, että juuri rauhoittumiseen tarkoitetut hetket täytetään kaikella hälinällä ja keksityillä kiireillä. Tällaisessa yltäkylläisessä yhteiskunnassa ei nyt olisi niin väliksi, vaikka yhtenä juhlapyhänä ei mentäisi mukaan ruokasirkukseen, vaan laitettaisiin vaan jotain yksinkertaista. Voisi olla vain pari päivää, ja jos perhetilanne sallii, hiljentyä.

heidi said...

Ai niin, hyvää pääsiäistä myös sinulle!

Anonymous said...

Vaikka tunnustaudunkin pakanaksi, ajatus rauhoittumisesta tuntuu oikein mukavalta. Meillä on tapana hyödyntää nämä paussit miehen kanssa kahden kesken hyvää ruokaa hitaasti valmistaen ja löhöillen - ensin pitää siis käydä, huh, kaupassa. Tänä vuonna ajattelin olla ovela ja asioida vain pienessä lähikaupassamme, mutta muutama oleellinen aines oli lopussa ja jouduin markettiin. Ääk. Hässäkän perusteella maailmanloppu on varmasti tulossa viimeistään tänä iltana eikä kauppaan pääse enää koskaan!
Toivon kovasti, että tuo ihanan hiljainen lähikauppa pysyy pystyssä, kun Hervantaan tulee tämän kuun lopulla kolmen isomman marketin kauppakeskus. Minusta on mukavampi käydä jossain muussa kaupassa kuin ne kaikki muut ;)

Leppoisaa pääsiäistä!

Pilvi said...

Ei se marketeissa panikoiminen munkaan rauhoittumisrituaaleihin kuulu...lapsiperheille taas on varmasti helpompaa asioida siellä, missä on kaikki tarvittava samassa paikassa. Ja tietysti sitä sapuskaakin sitten tarvitaan kärrytolkulla...kai.
Mä taas en paljoakaan materiaa pyhien yli selviämiseen tarvitse ja lankaakin on omasta takaa tarpeeksi!

Helmis said...

Mulla kotiäitinä on se etu puolellani, että pääsin käymään kaupassa JO ennen "kaikkia" muita, siis edellisenä päivänä.
Toisaalta vähän isompi porukka kyllä kuluttaakin sitä sapuskaa enemmän, mutta on se silti aika hurjaa, mikä väkimäärä aina pyhiksi kauppaan ryntää - tänäänkin taas on kuitenkin kaupat auki. Hyvä ruoka tietty kuuluu monella juhlan viettoon, mut meilläkin syötiin eilen vispipuuroa toiseks ruuaks, mä kun en tykkää kaikkia vapaa/lomapäiviä notkua hellan ääressä, vaikka perheenäiti oonkin :).
Miäs käy nyt aamulla heti hakemassa maitoo kaupasta, eikä ruuhkaa laisinkaan :). Pitää oppia taktikoimaan, niin ei tarvi hermoilla ruuhkissa, ne on ihan kauheita.

Ainiin, Hyvää Pääsiäistä & leppoisia neulontatuokioita!